Sem Alenka Gorjan, ustanoviteljica podjetja Blazno blatno, ki se ukvarja s poučevanjem psov in njihovih vodnikov ter sprehajanjem vaših kosmatincev. Zakaj ime Blazno blatno? Če s svojim psom delate dobro, ne boste prišli s sprehoda ali pasje šole čisti, ampak boste vsaj malo umazani.

Brez mojega psa Fjodorja, se zgodba o pasji šoli, ne bi nikoli pričela. Želela sem si imeti psa, ki bi lahko z menoj odšel kamorkoli, v mesto, na izlete in počitnice, saj imam rada aktivno preživljanje proste časa. Ves čas Fjodorjevega odraščanja sem skrbela, da se je razvijal v mirnega in stabilnega psa, ki ni problematičen za okolico. Ko je bil dovolj star, sva se pridružila društvu za terapijo s pomočjo psa. Vsak teden opraviva nekaj terapevtskih ur v različnih ustanovah. Ampak tu se najine aktivnosti ne zaključijo, ko je bil dovolj star za opravljanje izpita poslušnosti, sva z odliko opravila preizkus, nato sva se pričela pripravljati na izpit iz zganjanja ovc in ga brez zapletov opravila v prvem poskusu. Najraje pa tekmujeva v pasjem športu agility, ki je Fjodorju še posebej pri srcu in na tekmovanjih nadvse uživa. Zaradi moje aktivne narave se je meni in Fjodorju pridružil nov član krdela – Vitjan, ki me s svojimi vragolijami vsak dan nasmeji.
Mislim, da si tudi drugi skrbniki želijo psa, ki je sprejemljiv za okolico, zato sem se odločila, da odprem pasjo šolo Blazno blatno. Moja štirinožca mi velikokrat pomagata pri delu v šoli, saj demonstrirata vaje in se igrata s psi, ki obiskujejo Blazno blatne tečaje.