Dobrodošli!

Sem Alenka Gorjan, univerzitetna diplomirana biologinja ter ustanoviteljica pasje šole Blazno blatno. Raziskovanje je del mene, saj rada odkrivam, se učim in spoznavam nove metode dela. Vse trditve lahko podprem z mojim diplomskim delom, ki je bilo najobsežnejše do tedaj v Sloveniji in s pomočjo katerega sem odkrila kar sedem novih vrst pajkov za Slovenijo. Moja raziskovalna plat mi pride prav tudi pri delu s psi, saj poskušam najti nove, boljše, enostavnejše in razumljivejše načine šolanja.

Sama se navdušujem nad različnimi kinološkimi disciplinami. Ravno zato se redno udeležujem agility tekmovanj, občasno razstavljam, se ukvarjam s pašo oz. zganjanjem ovc in sem ponosna lastnica terapevtskega psa.

Brez mojega psa Fjodorja se zgodba o pasji šoli ne bi nikoli pričela. Želela sem si psa, ki bi lahko z mano odšel kamorkoli, v mesto, na izlete in počitnice, saj imam rada aktivno preživljanje prostega časa. S Fjodorjem sva pričela obiskovati pasjo šolo takoj ko je bilo mogoče. Ko je bil dovolj star sva z odliko opravila kinološki izpit poslušnosti. Nato sva se pričela pripravljati na izpit iz zganjanja ovc in ga brez zapletov opravila v prvem poskusu. Fjodor je tudi pes terapevt ter strasten agilitaš.

Precej neplanirano se nama je pridružil nov član krdela – Vitjan, ki me s svojimi vragolijami vsak dan nasmeji. Vitjan je odličen na razstavah, pripravlja se na izpit iz zganjanja ovc in obožuje agility. Tako Fjodor kot Vitjan mi redno pomagata na urah, saj sta odlična demonstratorja vaj.

Verjetno vas sedaj že res zanima kako sem izbrala ime podjetja? Zakaj prav Blazno blatno? Če s svojim psom delate dobro, ne boste prišli s sprehoda ali pasje šole čisti, ampak boste vsaj malo umazani. Verjamem, da boste vi in vaš pes blazno blatni na urah programa, ki si ga boste izbrali.

Menim, da je veliko lastnikov psov, ki si želite aktivnega življenjskega sloga s svojim štirinožnim prijateljem. Imeti psa vam predstavlja način življenja in prav takšnim so namenjene storitve Blazno blatne pasje šole v Novi Gorici.