Dobrodošli!

Sem Alenka Gorjan, univerzitetna diplomirana biologinja ter ustanoviteljica podjetja Blazno blatno. S šolanjem psov se ukvarjam že od leta 2011. Sem agility inštruktorica in vodja osnovne vrste z licenco Kinološke zveze Slovenije. Prav tako sem sodnica za pašno zbiralni način (ocenjevanje dela ovčarskih in pastirskih psov pri delu z ovcami). S Fjodorjem, Vitjanom in Lilo, ki so rodovniški borderski ovčarji, tekmujem v najvišjem nivoju agilityja – v A3. Vsi trije psi mi tudi pomagajo na urah kot demonstratorji vaj.

Brez mojega psa Fjodorja, se zgodba o pasji šoli, ne bi nikoli pričela. Želela sem si imeti psa, ki bi lahko z menoj odšel kamorkoli, v mesto, na izlete in počitnice, saj imam rada aktivno preživljanje proste časa. S Fjodorjem sva pričela obiskovati pasjo šolo, takoj ko je bilo mogoče. Ko je bil dovolj star sva z odliko opravila kinološki izpit poslušnosti (ISP BH). Nato sva se pričela pripravljati na izpit iz zganjanja ovc in ga brez zapletov opravila v prvem poskusu. Prav tako je Fjodor pes terapevt ter strasten agilitaš.

Precej neplanirano se nama je pridružil nov član krdela – Vitjan, ki me s svojimi vragolijami vsak dan nasmeji. Vitjan je odličen na razstavah, saj je osvojil naziv Šampion Slovenije v lepoti ter mladinski Šampionat Slovenije. Opravil je izpit poslušnosti (ISP BH). Ravnokar se šola za psa terapevta. Julija 2019, sva kot člana slovenske reprezentance zastopala Slovenijo na odprtem evropskem prvenstvu v agilityju, ki je potekalo na Nizozemskem.

Še nekaj besed o Lili. Lila je mamina psička, ki večino dneva preživi z mano na treningih in sprehodih. Kot njena strica Fjodor in Vitjan ima tudi Lila opravljen izpit poslušnosti (ISP BH). Zaenkrat se Lila posveča agilityju, kjer se je pokazala kot zelo perspektivna, verjamem, da bo uspešna na veliko področjih.

Verjetno vas sedaj že res zanima kako sem izbrala ime podjetja? Zakaj prav Blazno blatno? Če s svojim psom delate dobro, ne boste prišli s sprehoda ali pasje šole čisti, ampak boste vsaj malo umazani. Verjamem, da boste vi in vaš pes z veseljem tudi blazno blatni, na urah programa, ki si ga boste izbrali.

Mislim, da je veliko lastnikov psov, ki si želijo aktivnega življenjskega sloga s svojim štirinožnim prijateljem. Imeti psa jim predstavlja način življenja in prav takšnim so namenjene vse storitve pasje šole Blazno blatno.