Blazno šolani

Z nami vzgoja in šolanje nista sivina in rutina, ampak mavrični svet pasjih doživetij.

Blazno učeni

Blazno zagnani

Blazno prijazni

Blazno najstniški

Blazno mladi

 • Tečaj za željne znanja. Vaje »RO po Alenkino« namreč zahtevajo 100% koncentracijo pri vijuganju med stožci v spiralah ali osmicah, vztrajnost pri povsem novih in zahtevnejših trikih ter zbranost pri pisanju odgovorov na testna vprašanja. Pri vsem tem pa se kosmatinci blazno zabavajo in kratkočasijo, saj so jim v Blazno blatni šoli namenjene le pohvale ;).

  Pestro zastavljena srečanja zagotavljajo, da se z veseljem spopadejo z novimi izzivi, saj vejo, da se vsaka ura konča z dirjanjem in igranjem na poligonu s prijatelji, medtem ko njihovi skrbniki še malček poklepetajo. Skrbniki v pasje veselje tekom tečaja osvojijo tudi veščine pasje masaže, ki jih sprosti in pripravi na nove podvige. Skratka, po dvajsetih urah tečaja blazno učeni poligon zapuščajo blazno učeni psi, predvsem pa blazno učeni skrbniki.

  Pod strokovnim nadzorstvom Yume zapisala Katjuša.

  Katjuša in Yuma

  Katjuša in Yuma
 • Blazno učeni

  Po številnih tečajnih, ki sva jih že opravili v pasji šoli Blazno blatno, sva se odločili tudi za prvo izvedbo tečaja Blazno učeni, da sva z nadgrajevanjem poslušnosti in odkrivanjem novih nalog ter učenjem trikov nadaljevali tudi pozimi. Tako smo v 20 urah tečaja spoznali nekatere vaje discipline rally obedience (RO), se večkrat odpravili na strukturiran sprehod v mesto ter se naučili novih zabavnih in uporabnih trikov. Naši psi sedaj znajo odpreti vrata, pomahati v slovo, ločiti več različnih igrač, jih pospraviti v škatlo in še veliko več. Na tečaju smo se večkrat »hecali«, da njegova težavnost ustreza »pasji univerzi«.

  Ana in Gaia

  Ana in Gaia
 • Ljudje se moramo učiti celo življenje: od vrtca, osnovne, srednje in visoke šole,pa če smo pridni,naredimo še magisterij ali celo doktorat. Ko končamo delavno kariero, se izobraževanje ne konča,ampak se starejši vključimo v tretjo univerzo. Tudi moja psička Runa, mešanka iz zavetišča, ima 9 let in smo jo vključili v šolo .Zaradi njene starosti, se šalimo, da obiskuje tretjo univerzo. Pridno uboga učiteljico Alenko in mene, gleda mlade »sošolce« in jih modro opazuje pri njihovi mladostni razposajenosti. Veseli smo, da kljub starosti, rada skoči v avto, ko jo peljemo v šolo. Iz vsega navedenega sledi, da šola Blazno blatno ni uspešna samo pri vzgoji mladih psov, ampak je zelo primerna tudi za seniorje. Hvala Alenki, ki se posveča naši seniorki Runi.

  Valentina in Runa
 • Pozdravljeni! Naj vam najprej zaupam svoje ime. Sem Rol – postaven, črn in zelo prijazen mladenič na gornji fotografiji. Priznati moram, da na sprehodih z Alenko izjemno uživam in jo prav nestrpno pričakujem vsakokrat, ko je napovedana. Tudi moja Ruth je zelo zadovoljna z mojim napredkom; tako zaradi moje ubogljivosti kot tudi bolj zdrave in vitkejše linije. Po lepem sprehodu pa še dobro spim. Priporočam tudi drugim in srečno!

  Ruth in Rol
 • Moja psička Guba je prišla k meni kot največje darilo in presenečenje obenem. Nedolžna, ubogljiva – pes, ki ne rabi šole…vse do 9. meseca starosti. S težkim srcem sem si priznala, da bo treba v pasjo šolo in sem si mislila: “Me prav zanima, o čemu bodo meni solili pamet.” Potem je Alenka ocenila, da pes potrebuje zaposlitev, nekaj vzgoje in smo začeli delati. Najprej mala šola, nato socializacija mladega psa. To nama ni bilo dovolj, Guba je postajala vedno bolj znosna in sva se vključili v poletni tečaj za terapevtske pare. Guba je jeseni uspešno opravila testiranje za terapevtskega psa. Ampak to še ni bilo dovolj, nadaljevali sva s pripravami na izpit iz poslušnosti po programu BBH. Guba je mešanica med lovskimi psi, in pričakovanje ni bilo veliko, ampak…Sedaj imava v žepu tudi izpit BBH! In še se naprej bova šolali, ker pri Alenki sem spoznala, da je življenje s psom nekaj lepega, aktivnega, da si psi želijo dobrega vodnika, ki ima veliko znanja, kako svojega psa fizično in umsko zaposliti. Alenka mi je pomagala, da sem tudi sama postala zahtevnejša do sebe in psa, odločna, da s psom dosežem vse, kar si začrtam! Sedaj je moja psička Guba del društva, ki se ukvarja s terapijo s pomočjo psov in uradno poslušen pes!

  Sanja in Guba
 • V pasji šoli Blazno blatno sva najprej opravili malo šolo socializacije mladega psa, nato pa sva se navdušili nad agility-jem, ki ga sedaj aktivno trenirava. Alenka je ravno prav stroga in nič kaj popustljiva, kar pomeni, da tako vodnik kot njegov pes točno vesta, kaj je njuna naloga in kako se pravilno vesti, da bodo pozitivni rezultati kmalu vidni. Pri pasji šoli Blazno blatno pa je najbolj zanimiv družabni del, saj so pikniki in druga razna praznovanja ter obeleževanja pogosto na urniku. Tako se lahko vodniki in psi bolje spoznamo, socializiramo in sklenemo “pasja” prijateljstva. Alenka pa nas je navdušila tudi za terapijo s pomočjo psa, zato se sedaj postopno pripravljava, da postaneva terapevtski par pri društvu za terapijo s pomočjo psov.

  Ana in Gaia
 • O inštruktorici Alenki lahko povem samo lepe stvari. Poleg prijaznosti, razumevanja, srčnosti in uvidevnosti, jo odlikujejo še vztrajnost in doslednost. Uspeh je v njenih tečajih zagotovljen. Pogoj je le, da jo vodniki kužkov poslušamo in delamo, kot nam svetuje

  Cecilija
 • Oba tečaja, ki sem se ju udeležila, sta bila zelo kvalitetna. Poleg zabave, sva s Kobijem bila deležna tudi veliko novega znanja. To ni bila samo šola za pse, bila je tudi dobra šola zame, saj sem se naučila ogromno zvijač, kako ukrotiti divje pasje misli. Hvala Alenka! In kar tako uspešno še naprej!

  Hana in Kobi
 • Ker bi rada imela izobraženega psa, sem iskala šolo, v kateri bi se, seveda, izobraževali. 😉 Z Naio sem želela preizkusiti agility. Za Blazno blatno sem se odločila… pravzaprav ne vem kaj me je pritegnilo, ampak sem zadovoljna da me je. 🙂 Začetki so seveda težki, ampak če ti nasveti letijo z vseh strani, se napredek hitro pozna. Upam da bova tako letos z Naio že odtekli kakšno tekmo… Do takrat bova pa še naprej uživali v prijetnem vzdušju na poligonu.

  Mojca in Naia