Blazno sprehojeni

Vaš pes si zasluži najlepši dan!

Lastnikom psov, ki zaradi različnih okoliščin sami ne morete peljati psa na sprehod, nudim sprehajanje psa in oskrbo psa na domu. Pred pričetkom izvajanja storitve sprehajanja ali oskrbe moram mojo novo štirinožno stranko tudi spoznati.

Informativen obisk je popolnoma brezplačen; zajema pogovor o vsakdanjih navadah in znanju vašega psa, pripravljen pa imam tudi vprašalnik, da si zabeležim čim več informacij o pasji stranki.

Prav tako pripravim obrazec, kjer so zapisani vsi pogoji sodelovanja. Obisk zaključim s krajšim sprehodom, na katerem vidim ali bom lahko z novo stranko uspešno sodelovala, saj se tako sama bolje seznanim z vašim psom in njegovimi navadami, vam, kot lastniku psa, pa omogočim, da se odločite, če vam moj pristop k sprehajanju psa ustreza.

Brez predhodnega informativnega obiska psa ne sprejmem v oskrbo.

Sprehajanja in oskrbo izvajam v Novi Gorici in njeni okolici.

Prenesi vprašalnik za sprehajanje
Sprehajanje

Osnovni sprehod

Z vašim psom se odpravim po njemu že znanih poteh, da lahko opravi svoje potrebe, prebere pasje novice in pretegne svoje tačke. Na sprehodu bo pes moral upoštevati bonton mestnega psa, tako da bo srečevanje z ljudmi, psi in prometom potekalo čim bolj nemoteno.

Izbirate lahko med tremi različnimi dolžinami: 30, 45 in 60 minutnim sprehodom.

Šolski sprehod

Šolski sprehod je lahko namenjen ponavljanju ali izboljševanju psu že poznanih povelji. V ta namen se del sprehoda izvaja v okolju, kjer s psom povelja vadim (urbano okolje, bližina kolesarske steze, stopnišče,…). Delo psa je razdeljeno preko celega sprehoda, tako da ima možnost tudi sprostitve med sprehodom. Predhodno se z vami dogovorim, katere vaje je potrebno izvajati na sprehodu in kakšno je predznanje psa. Na podlagi pridobljenih informacij izdelam načrt vadbe prilagojen vašemu psu, tako tudi sami lažje spremljate napredek.

Sprehod traja okrog 45 minut.

Športni sprehod

Je namenjen psom, ki so navajeni aktivnega življenjskega sloga. Psa odpeljem s svojim vozilom v naravo, blizu njegovega doma, kjer ga privežem na dolg povodec in z njim hitro hodim ali tečem. Med sprehodom psa opazujem in aktivnost prekinem, če pes kaže znake stresa, pregretja ali nelagodja. S seboj imam vedno tudi vodo. Glede na potrebe psa, naredim več ali manj odmorov, ki so namenjeni hidrataciji psa in počitku. Ta vrsta sprehoda se čez poletje izvaja zgodaj zjutraj ali v poznih popoldanskih urah. Pred pričetkom izvajanja športnega sprehoda, vsak lastnik psa izpolni vprašalnik o fizičnih zmogljivostih psa, o morebitnih poškodbah, hibah ali boleznih, ki bi psu onemogočale izvedbo športnega sprehoda. Na vašo željo napredek psa pozorno opazujem in beležim opažanja.

Sprehod traja okrog 45 minut.

Družabni sprehod

Psi se tako kot ljudje radi družijo ob skupnih aktivnostih, ker pa je potrebno poskrbeti tudi za varnost psa, le-ti niso spuščeni v urbanem okolju. V ta namen odpeljem vašega psa ali več psov, v Blazno blatni pasji park, kjer se lahko igra s svojimi prijatelji. Pred tem, ga sprehodim v bližini parka, da najprej opravi fiziološke potrebe in sprosti odvečno energijo. Sprehod je najbolj primeren za pse, ki so dobro socializirani in so obiskovali šolo, kjer je bila omogočena igra z drugimi psi.

Družabni sprehod je idealen za lastnike dveh ali več psov, ki so navajeni skupnih sprehodov in igre med seboj, saj jih tako naenkrat sprehodim in jih spustim v varnem okolju, kjer se lahko med seboj igrajo.

Sprehod traja 60 minut.

Oskrba psa na domu

Za odsotnosti, ki so daljše od enega dne, nudim tudi oskrbo psa na domu, saj je preživljanje odsotnosti vodnika veliko manj stresno v poznanem, domačem okolju. Oskrba psa običajno zajema enega ali več sprehodov, hranjenje psa in nego psa. Skupaj z vami oblikujem primeren plan, saj bo le tako vaš pes deležen kakovostne oskrbe na domu, ki bo zajemala primerno število obrokov, dovolj fizičnega in mentalnega dela, da bo vaš pes primerno zaposlen.