Tomaž In Sopresa
S Sorpreso sva od tečaja najbolj odnesla poslušnost, da v kakršnikoli situaciji oba veva, kako odreagirati. 🙂
Petra in Pegi
Na tečaj ˝Blazno mladi˝ sem se vpisala kot panična lastnica hiperaktivnega Jack Russell mladička, tečaj pa zapustila kot samozavestna in optimistična lastnica Pegi, s katero super napredujeva. Alenka (obe) in ostali tečajniki so nama je bili v veliko pomoč pri premagovanju začetniških težav. S Pegi se gotovo vpiševa še v kak nadaljevalni tečaj. Hvala in se vidimo!
Filip in Konan
Presenetilo me je, s kakšno hitrostjo lahko pes osvoji posamezne vaje. Zaporedje vaj se mi je zdelo primerno zahtevno, tako da mladički ne "pregorijo", veliko smo se naučili tudi o negi psa. Priporočam 😊
Lars in Tea
Draga Alenka ... hvala ti za potrpljenje in vso strokovno pomoč pri usposabljanju moje navihanosti. Najbolj mi je všeč družba kužkov, ki sodelujejo v tvoji šoli in vse učne ure, ki jih izpelješ skozi igre poslušnosti na čudovito urejenem poligonu v Solkanu. Brez tebe nikoli ne bi dosegel ciljev, ki si jih zadajem v mladostniškem obdobju. Sprehodi v novogoriškem okrožju v tvoji in pasji družbi so nepozabni in dogodivščin polni. Po zasluženem dopustu se vrnem v šolo Blazno blatno in nadaljujem vaje poslušnosti pod tvojim mentorstvom. Ko bom odlično osvojil znanje odpoklica pa gremo še agility. Pozdravček tudi Alenki in Luni. Posvojenček Lars (2,9 let) iz Tuzle od Tee.
Gaia in Ana
Blazno učeni Po številnih tečajnih, ki sva jih že opravili v pasji šoli Blazno blatno, sva se odločili tudi za prvo izvedbo tečaja Blazno učeni, da sva z nadgrajevanjem poslušnosti in odkrivanjem novih nalog ter učenjem trikov nadaljevali tudi pozimi. Tako smo v 20 urah tečaja spoznali nekatere vaje discipline rally obedience (RO), se večkrat odpravili na strukturiran sprehod v mesto ter se naučili novih zabavnih in uporabnih trikov. Naši psi sedaj znajo odpreti vrata, pomahati v slovo, ločiti več različnih igrač, jih pospraviti v škatlo in še veliko več. Na tečaju smo se večkrat »hecali«, da njegova težavnost ustreza »pasji univerzi«. Ana in Gaia
Katjuša in Yuma
Tečaj za željne znanja. Vaje »RO po Alenkino« namreč zahtevajo 100% koncentracijo pri vijuganju med stožci v spiralah ali osmicah, vztrajnost pri povsem novih in zahtevnejših trikih ter zbranost pri pisanju odgovorov na testna vprašanja. Pri vsem tem pa se kosmatinci blazno zabavajo in kratkočasijo, saj so jim v Blazno blatni šoli namenjene le pohvale ;). Pestro zastavljena srečanja zagotavljajo, da se z veseljem spopadejo z novimi izzivi, saj vejo, da se vsaka ura konča z dirjanjem in igranjem na poligonu s prijatelji, medtem ko njihovi skrbniki še malček poklepetajo. Skrbniki v pasje veselje tekom tečaja osvojijo tudi veščine pasje masaže, ki jih sprosti in pripravi na nove podvige. Skratka, po dvajsetih urah tečaja blazno učeni poligon zapuščajo blazno učeni psi, predvsem pa blazno učeni skrbniki. Pod strokovnim nadzorstvom Yume zapisala Katjuša. Katjuša in Yuma
Rol in Ruth
Pozdravljeni! Naj vam najprej zaupam svoje ime. Sem Rol – postaven, črn in zelo prijazen mladenič na gornji fotografiji. Priznati moram, da na sprehodih z Alenko izjemno uživam in jo prav nestrpno pričakujem vsakokrat, ko je napovedana. Tudi moja Ruth je zelo zadovoljna z mojim napredkom; tako zaradi moje ubogljivosti kot tudi bolj zdrave in vitkejše linije. Po lepem sprehodu pa še dobro spim. Priporočam tudi drugim in srečno!
Sanja in Guba
Moja psička Guba je prišla k meni kot največje darilo in presenečenje obenem. Nedolžna, ubogljiva - pes, ki ne rabi šole...vse do 9. meseca starosti. S težkim srcem sem si priznala, da bo treba v pasjo šolo in sem si mislila: "Me prav zanima, o čemu bodo meni solili pamet." Potem je Alenka ocenila, da pes potrebuje zaposlitev, nekaj vzgoje in smo začeli delati. Najprej mala šola, nato socializacija mladega psa. To nama ni bilo dovolj, Guba je postajala vedno bolj znosna in sva se vključili v poletni tečaj za terapevtske pare. Guba je jeseni uspešno opravila testiranje za terapevtskega psa. Ampak to še ni bilo dovolj, nadaljevali sva s pripravami na izpit iz poslušnosti po programu BBH. Guba je mešanica med lovskimi psi, in pričakovanje ni bilo veliko, ampak...Sedaj imava v žepu tudi izpit BBH! In še se naprej bova šolali, ker pri Alenki sem spoznala, da je življenje s psom nekaj lepega, aktivnega, da si psi želijo dobrega vodnika, ki ima veliko znanja, kako svojega psa fizično in umsko zaposliti. Alenka mi je pomagala, da sem tudi sama postala zahtevnejša do sebe in psa, odločna, da s psom dosežem vse, kar si začrtam! Sedaj je moja psička Guba del društva, ki se ukvarja s terapijo s pomočjo psov in uradno poslušen pes!
Cecilija
O inštruktorici Alenki lahko povem samo lepe stvari. Poleg prijaznosti, razumevanja, srčnosti in uvidevnosti, jo odlikujejo še vztrajnost in doslednost. Uspeh je v njenih tečajih zagotovljen. Pogoj je le, da jo vodniki kužkov poslušamo in delamo, kot nam svetuje
Hana in Kobi
Oba tečaja, ki sem se ju udeležila, sta bila zelo kvalitetna. Poleg zabave, sva s Kobijem bila deležna tudi veliko novega znanja. To ni bila samo šola za pse, bila je tudi dobra šola zame, saj sem se naučila ogromno zvijač, kako ukrotiti divje pasje misli. Hvala Alenka! In kar tako uspešno še naprej!
Mojca in Naia
Ker bi rada imela izobraženega psa, sem iskala šolo, v kateri bi se, seveda, izobraževali. 😉 Z Naio sem želela preizkusiti agility. Za Blazno blatno sem se odločila... pravzaprav ne vem kaj me je pritegnilo, ampak sem zadovoljna da me je. 🙂 Začetki so seveda težki, ampak če ti nasveti letijo z vseh strani, se napredek hitro pozna. Upam da bova tako letos z Naio že odtekli kakšno tekmo... Do takrat bova pa še naprej uživali v prijetnem vzdušju na poligonu.
Janja in Maggie
Živijo. Sem Maggie in ko se odpravim na agility trening v Solkan, postanem najbolj srečna boston terrierka 🙂 Najbolj uživam, ko vidim ovire, saj vem, da me na koncu čaka nagrada-žogica, ki jo veselo stresam in res ne vem, zakaj se mi ob tem vsi umikajo.
Jerneja in Envy
Tečaj mi je bil super ker smo bili malo manjša skupina ampak je bilo toliko boljše ker se je vsakemu psu in vodniku bolj posvetila. Najboljši del je bil zaključek (kot vedno smo imeli mini žur ob zaključku)-imeli smo ''tekmovanje'' kjer smo obnovili vse znanje, pa še super smo se ob tem zabavali. Po mali šoli sva z Envy nadaljevale tečaje agilitya. Sama sem najbolj napredovala predvsem pri moji koordinaciji (začetek tečaja je bil mučen, ker sem se vedno zaletela v ovire) in naučila sem se bolj gledat psa in mu sledit. Super je, ker ti tečaj pomaga, da se psu bolj približaš, bolj ti zaupa in ti njemu. Čez poletje so organizirana šolska tekmovanja, kjer se z našimi štirinožci zberemo tečajniki in uživamo v super dnevu na poligonu. Najbolj fajn se mi zdi, ker zna Alenka super svetovat kako popravljat napake, urnik tečaja pa popolnoma prilagodi mojim zahtevam.
Ana in Lola
Pozdrav. Sem Lola, mala mešanka. Ko me je moja lastnica Ana vpisala na tečaj agilitiya, najprej nisem bila navdušena. Razni tuneli, skoki, gugalnica so se mi zdeli nepremagljive ovire, prezapletene za moje male pasje možgane. Ampak po več treningih sem ugotovila, da mi kar gre, vedno bolje, in da je celo zelo zabavno! Tako pridno treniram že več kot eno leto, vmes pa sem obiskala še tečaj poslušnosti, kjer sem se naučila lepega vedenja in drugih trikov, ki jih uporabljam tudi pri agilitiyu.
Valentina in Runa
Ljudje se moramo učiti celo življenje: od vrtca, osnovne, srednje in visoke šole,pa če smo pridni,naredimo še magisterij ali celo doktorat. Ko končamo delavno kariero, se izobraževanje ne konča,ampak se starejši vključimo v tretjo univerzo. Tudi moja psička Runa, mešanka iz zavetišča, ima 9 let in smo jo vključili v šolo .Zaradi njene starosti, se šalimo, da obiskuje tretjo univerzo. Pridno uboga učiteljico Alenko in mene, gleda mlade »sošolce« in jih modro opazuje pri njihovi mladostni razposajenosti. Veseli smo, da kljub starosti, rada skoči v avto, ko jo peljemo v šolo. Iz vsega navedenega sledi, da šola Blazno blatno ni uspešna samo pri vzgoji mladih psov, ampak je zelo primerna tudi za seniorje. Hvala Alenki, ki se posveča naši seniorki Runi.
Kliknite tukajPrijavite se
na novice