Vitjanov izziv – poglobimo odnos s psom

Pojav coronavirusa in posledično prepoved druženja, socialna distanca in zapiranje meje z Italijo, so onemogočili običajen potek šolanja psov v pasji šoli Blazno blatno. Ker je bilo delo v živo prekinjeno, a sem želela ostati povezana s tečajniki in jim ponuditi različne možnosti zaposlitve psa, sem se odločila, da pripravim Vitjanov izziv. Začel se je kot desetdnevno druženje, ki smo ga podaljšali dokler ni bilo mogoče ponovno imeti treningov v živo. Kar je pomenilo za prvo skupino Vitjanovega izziva kar 44 dni spletnega druženja in pošiljanja idej. Medtem smo spoznali več kot 20 vaj in trikov.

Details

Lila in njeni B-jčki

Pred enim mesecem, 24. 11. 2019, so na svet pokukali štirje Lilini mladički, pasme border collie. Dva sta samčka, črno bel se imenuje Bryn in modro bel Brave Viktor. Samički sta črno beli in ime jima je Bilby in Beatrice. Tako sta Vitjan in Fjodor ponovno postala strica in Luna je sedaj babica. Konec januarja 2020, bodo B-jčki dovolj stari za odhode v njihove za vedno domove. Moja mama Cvetka Gorjan, lastnica psarne Sunday Glow, skrbi zanje z veliko pozornosti in vestnosti, saj je odgovorna vzreja zanjo najpomembnejša. Zdravje in dobro počutje samice ter mladičev, ji je na prvem mestu.

Details

Darilo za psa

Medtem, ko nakupujem še zadnja darila, rada privoščim kakšno presenečenje tudi mojim štirinožcem. Letos sem oba peljala na kiropraktiko in darilo jima je bilo zelo všeč. Ali vašemu psu kaj podarite za praznike? Morda bi radi izbrali primerno darilo za vašega prijatelja, pasjega lastnika? Svoje pse velikokrat obdarujem, ampak to so večinoma zelo praktične stvari. Darilo za psa je lahko nematerialno, lahko je brezplačno ali seveda kaj bolj oprijemljivega. Za vas imam pet predlogov, na temo darilo za psa.

Details