Iščeš nov pasji šport, ob katerem se bosta s svojim kužkom še bolj povezala, hkrati pa skrbela za dobro kondicijo? Na Goriškem se lahko preizkusiš v pasjem športu Hoopers, pri katerem, podobno kot pri agilityju, s psom premagujeta ovire, čim bolj pravilno in v čim krajšem času. 

Te že zanima? Beri dalje.

Ustanovitelj dokaj mlade športne panoge hoopers je ameriško združenje NADAC (North Amedican Dog Agility Council). Hupersi so tam pod okriljem agilityja, s katerim se dopolnjujejo. Iz Amerike se je šport razširil 2014 v Evropo, kjer je postal priljubjen na Nizozemskem, Norveškem, Švici in Veliki Britanjiji. V Sloveniji je bil prvič predstavljen 2018. Tokrat pa prihaja tudi na Goriško!

Komu je Hoopers namenjen?

Hoopers je manj naporen šport, namenjen vsem zdravim in fizično sposobnim psom. Dobrodošli so vsi vodniki (tudi tisti z omejeno mobilnostjo) ter njihovi psi.  

Kakšni so cilji?

Psi pravilno premagujejo različne ovire v določenem vrstnem redu postavljene na parkurju, medtem ko jih usmerja vodik, ki se lahko giba zgolj znotraj označenega območja za vodnika. 

Zakaj preizkusiti Hoopers?

Hupersi so izobraževalno športna dejavnost, namenjena krepitvi pasjih fizičnih in psihičnih sposobnosti ter izboljšanju pasje integracije v družbo.

Ali je potrebno predznanje?

Za udeležbo je potreben dober odnos med psom in vodnikom, ki se med treningi še okrepi. Udeleženci tečajev morajo poznati in biti zmožni izvajati osnovne vaje poslušnosti (sedi, čakaj, odpoklic).

POZOR: Hoopers tečaj bo tudi na Goriškem

KDAJ: Sobota, 15.10. Ob 9:00

KJE: Poligon Blazno blatno pasje šole

GOSTJA DELAVNICE: Jasna Poznič

Prijavi se:
alenka@blaznoblatno.si

ali mi piši na Facebook Blazno blatno

Kliknite tukajPrijavite se
na novice