V nedeljo, 29. 10., bo na poligonu Blazno blatno celodnevni seminar pasjega športa Dog dancing. Predstavila nam ga bosta Barbara Cristallini in Roberto Lorenzon, ki sta dolgoletna tekmovalca, trenerja in sodnika omenjene discipline.

Na goriškem bo to prvi Dog dancing dogodek

Mogoče bo tudi praktično delo s svojim psom, število mest za praktično delo je omejeno. Seminar je odlično izhodišče za vse, ki si želijo v plesu s psi preizkusiti in nato disciplino vpeljati v svoj vsak dan ali disciplino poučevati.

Nova pasja disciplina v Evropi, ki se šele uveljavlja

Veliko privržencev ima v Italiji, Madžarski, Češki, Franciji, Nemčiji, Finski, Švedski, Angliji, Ameriki in Kanadi. Pri nas je to še manj poznan šport, ki nudi drugačen način sodelovanja s psom in možnost kreativnega izražanja.

Tekmovati je mogoče v dveh kategorijah: Heelwork to music in Freestyle. Seveda pa kot pri vsaki disciplini obstajajo tudi pri plesu s psi težavnostne stopnje. Za svoj nastop s psom si vsak vodnik sam izbere glasbo, kostum, pripomočke ter pripravi koreografijo.

Kako psa naučiti vseh korakov in kako pripraviti nastop, bomo izvedeli v nedeljo, 29. 10.

 

Ples s psom bosta predstavila izkušena predavatelja Barbara Cristallini in Roberto Lorenzon

Oba se z Dog dancingom ukvarjata od leta 2010. Barbara je nastopila že na 5 svetovnih prvenstvih, 8 evropskih prvenstvih in Cruftsu. Je 4-kratna italijanska prvakinja. Pravkar sta se vrnila z evropskega prvenstva na Madžarskem, kjer je osvojila tretje mesto posamično v Heelwork to music in šesto mesto posamično v Freestyle. Italijanska ekipa je postala tudi prvak tako v Heelwork to music kot tudi Freestyle.

 

Urnik seminarja Dog dancing ali ples s psom*:

  • druženje ob kavi – od 9:30 do 10:00
  • teoretični del – 10h do 13h
  • odmor za kosilo – od 13h do 14h
  • praktični del – od 14h do 18h

*V primeru dežja dogodek odpade. O novem terminu boste obveščeni v kratkem.

Cena:

  • 40 € – aktivni udeleženci, ki bi radi preizkusili tudi praktični del vaj s svojim psom
  • 20 € – slušatelji dogodka

 

Prijavi se na:
alenka@blaznoblatno.si

ali preko obrazca TUKAJ

Dopišite le ali se seminarja želite udeležiti kot slušatelj ali aktivni udeleženec.

Kliknite tukajPrijavite se
na novice