Medtem, ko nakupujem še zadnja darila, rada privoščim kakšno presenečenje tudi mojim štirinožcem. Letos sem oba peljala na kiropraktiko in darilo jima je bilo zelo všeč. Ali vašemu psu kaj podarite za praznike? Morda bi radi izbrali primerno darilo za vašega prijatelja, pasjega lastnika? Svoje pse velikokrat obdarujem, ampak to so večinoma zelo praktične stvari. Darilo za psa je lahko nematerialno, lahko je brezplačno ali seveda kaj bolj oprijemljivega. Za vas imam pet predlogov, na temo darilo za psa.

Čas

Podarite psu več časa, peljite ga na daljši sprehod, odpravita se na izlet ali če imamo mladega psa, pojdimo na drugačen sprehod. Naredite trening ali dva. Psom je delo všeč, radi sodelujejo z nami, radi se učijo in igrajo. Morda ste vedno želeli naučiti psa novo vajo, za katero niste našli časa, saj vas je tempo življenja preganjal. Načrtujmo naslednje leto in si že letos planirajmo čas, da se s psom udeležimo tečaja, ki se nam zdi primeren za našega štirinožca. Konec decembra naj bo nov začetek. Če povzamem, najdimo aktivnost, ki veseli nas in psa ter se ji posvečajmo dnevno.

Priboljški

Peka pasjih priboljškov je precej enostavna in psi so jih vedno veseli. Doma pripravljene priboljške je res potrebno shranjevati v zamrzovalniku oz. hladilniku, saj ne vsebujejo konzervansov in se lahko prej pokvarijo, vendar jih psi naravnost obožujejo in z majhno spremembo recepta, lahko vsakič znova presenetimo psa. Recept, ki ga vedno znova uporabim in je prava uspešnica med kosmatinčki so Jetrni piškotki.

Jetrni pasji piškotki:

Sestavine

  • 0,5 kg govejih ali piščančjih jetrc
  • 0,5 kg polnozrnate moke
  • 1 nariban korenček (po želji)

Priprava
V mešalcu zmeljite jetrca, tekoči osnovi dodajte moko in nastrgan korenček ter dobro premešajte. Po želji lahko dodate surovo jajce. Namažite na pekač in pecite 7-10min pri 170°C. Masa mora imeti skorjico, vendar mora biti mehka na otip. Ohlajeno zrežete na koščke in poslastica za vašega psa je pripravljena!

 

Igrače

Če je pasja igrača že obrabljena in kliče po novem, je morda čas, da sami izdelate ali kupite novo igračo za aktivno igro s psom. Cufe iz mehkega blaga so pasje igrače, ki jih večina pasem ima zelo rada. Lahko jo izdelate sami iz odslužene majice, krpe ali brisače.

Poleg igrač, s katerimi se igramo skupaj s psom, pa obstaja še kopica tistih, ki je namenjena igri samo psa. Interaktivne igrače uporabljam tudi za moje pse in so prava popestritev deževnih dni ter omogočijo drugačen način hranjenja psa. Naj jih naštejem nekaj: šnofka, Licky Mat, Flip Board. Interaktivne igrače lahko prav tako izdelamo sami, če le imamo nekaj ročnih spretnosti.

Oprema

December je prav tako pravi čas za nakup nove opreme, če je tista, ki jo pes ima že dotrajana. Nov povodec, posteljica ali box, v času prazničnih popustov, morda najdemo ugodno ponudbo in opremimo psa, da bo v novo leto vstopil z nečim novim. Na straneh, kjer se podarja/prodaja rabljena pasja oprema, se lahko najdejo res lepe stvari, ki so prijazne našim denarnicam.

Razvajanje

Zakaj pa ne? Se vam zdi, da vaš pes trdo hodi, težko vstane po daljšem počitku ali težje skoči v avto? Morda je to pravi čas, da ga naročimo na obisk k pasjemu fizioterapevtu ali kiropraktiku. Moji psi redno obiskujejo doktorja veterinarske medicine Mateja Hosto v Veterinarski bolnici Vipava ter Dogs4Motion in tako skrbim za športno kondicijo pri psih in kakovost njihovega življenja.

Kliknite tukajPrijavite se
na novice