Če bi morala opisati Mellie zelo na kratko, bi rekla, da je ta psička živo srebro. No, ko je mini živo srebro prišlo v moje življenje, sem si najprej mislila: »Ojoj, kaj sem si nakopala? Tako energičnega psa pa še ne. Bom temu kos?«

Kaj se je spremenilo ob njenem prihodu? Dom je postal veliko bolj glasen in kaotičen, vsakič znova pozabim kakšen tornado so lahko mladički. Ker je bila med bolj energičnimi kepicami, smo veliko stvari odstranili s tal in kljub decembru, nismo okrasili stanovanja v njeni višini. Torej nič novoletne jelke. Naše dosedanje navade so izginile, mirna jutra so zamenjali glasni treningi, pogosti odhodi na travo, igranje in še več igranja ter sprehodi kjer smo se čudili enkrat smetnjaku, drugič veji v gozdu.

Razposajen mladiček se ne bo spremenil v enem dnevu ali tednu, sploh pa ne brez našega ukvarjanja z njim. Tako sem si ob Mellinem prihodu postavila cilje in pripravila plan kako jih bova dosegli. Veselila sem se majhnega napredka, saj so v enem letu nastale velike, pozitivne spremembe. Nimam čudežnega recepta za vzgojenega psa. Če moj plan strnem, sem se posvetila točno temu, kar vedno svetujem vsakemu tečajniku:

  • uredila sem pasji urnik
  • dodala miselne in fizične zaposlitve
  • privadila sem Mellie na počivanje v kletki

Kaj se je spremenilo po enem letu sobivanja? Mellie je še vedno glasna in živahna, ampak le na treningih in ko se igrava na sprehodih. Sprejela je urnik, počivanje v kletki in obožuje različne miselne zaposlitve. Postala je del mojega življenja, saj jo z veseljem vzamem na katerikoli sprehod, izlet ali počitnice. Pa še to, letos sem novoletno jelko postavila. Mellie si jo je z veseljem ogledala in sprejela okrasitev kot del našega domovanja. Le kam je izginila navihana kepica, ki bi prejšnji december pripravila umetniško dekonstrukcijo jelke?

Ne obupaj, če je ravnokar življenje z mladim psom naporno! Preizkusi tri nasvete, ki sem jih delila s tabo in sobivanje s puhasto kepico bo postalo mirnejše.

Dodaj odgovor

Kliknite tukajPrijavite se
na novice