V Blazno blatno, šoli za pse, smo v sodelovanju s partnerji organizirali prvi poletni pasji dogodek. »Na počitnice s psom – varno in zabavno« je bila tema dveh vsebinskih delov; strokovnega predavanja o skrbi za pse na počitnicah in prikaza trikov, ki miselno zaposlijo vašega štirinožnega prijatelja v vsakem vremenu. Dogodek se je zgodil v nedeljo, 19. 6.

Pripravili smo tematski dogodek v dveh delih, ki se ga je udeležilo trideset slušateljev s svojimi štirinožci. Udeležba na dogodku je bila brezplačna. Dogodek sta podprla Husse, ki ponuja pasjo hrano in drugo opremo za naše pse ter Zelišča Cvetka, z naravnimi negovalnimi izdelki za pse.

Najprej je Nina Krašna iz Veterinarske bolnice Vipava pripravila odlično strokovno predavanje na temo odhoda na počitnice z vašim psom. Povedala nam je veliko o zaščiti psa pred zunanjimi in notranjimi zajedavci, ki lahko ogrožajo zdravje našega psa v poletnih mesecih, prav tako smo izvedeli veliko o temu kako se pripraviti na potovanje do počitniške destilacije, da bo za psa čim manj stresno. Osebno pa mi je bilo najbolj zanimivo izvedeti, da niso vsi psi dobri plavalci in je zanje varneje, če jih opremimo s plavalnim jopičem.

Predstavitev trikov šole Blazno blatno, ki jih lahko počnemo v senci, tako med poletnim neurjem kot tudi v najhujši vročini, saj z njimi miselno zaposlimo svojega psa in si omogočimo kvalitetno preživljanje prostega časa z našim ljubljenčkom, sem predstavila v družbi Fjodorja in enega od trikov je pomagala pokazati Fjodorjeva mama – Varvara.

Naj zaključim z mislijo, ki jo je Nina povedala ob koncu predavanja: »Počitnice bodo odlične, če nam bo uspelo uskladiti naše želje in potrebe psa.«

V poletnem času se bosta na Blazno blatnem poligonu zgodila še dva dogodka: v nedeljo, 28. 08., bo na vrsti Rekreacija v družbi psa, ko se bomo najprej odpravili na sprehod s psi in nato spoznavali pasji šport agility, nato pa se poletno dogajanje zaključi z Dnevom odprtih vrat, ki se bo zgodil prvo nedeljo v mesecu septembru, 04. 09.

Kliknite tukajPrijavite se
na novice