V času od junija do septembra, sem želela popestriti dogajanje in ponuditi vsem obiskovalcem Blazno blatnega poligona nekaj drugačnega, zato sem organizirala več dogodkov, kjer so nas obiskali gostje iz vseh vetrov: Veterinarska bolnica Vipava, Zavod PET, ki ga je predstavljala direktorica Valentina Horvat Kokalj, Liliana Ferrari Bruno – italijanska baletka s svojo plesno šolo v Milanu in velika ljubiteljica psov. Nabor gostov je bil raznolik in prav tako teme, ki smo se jim posvetili. Letos mi je poletje pripravilo prav posebno presenečenje, saj sem bila povabljena na Poletno sceno, saj so njeni oblikovalci želeli, da pripravim krajše predavanje o pasjem bontonu v mestu.

Začeli smo junija, z aktualno temo »Na počitnice s psom«. Sama sem predstavila nekaj trikov, ki jih lahko treniramo v različnih okoljih in poskrbijo, da so pasji možgani zaposleni z zabavnim delom. Nina Krašna iz Veterinarske bolnice Vipava, pa nam je povedala kako se čim bolje pripraviti na počitnice v družbi psa, tako doma kot v tujini in kakšno prvo pomoč je dobro imeti s seboj. Na koncu so vsi obiskovalci dogodka prejeli darila podpornikov dogodka: Zelišča Cvetka in Husse.

V avgustu me je čakalo čisto prvo predavanje izven poligona. Povabljena sem namreč bila na Poletno sceno, da povem nekaj o pasjem bontonu v mestu in poslanstvu psov terapevtov. Pridružili sta se mi še dve gostji, Cvetka Gorjan (vodja goriške podružnice Tačk pomagačk) in Valentina Horvat Kokalj (direktorica Zavoda PET). Udeleženci so bili vedri in zvedavi, tako da je ura minila kot bi trenil.

Na poligonu pa smo pričeli ta mesec v znamenju rekreacije, saj smo na dogodku »Športno s psom«, najprej odšli na sprehod, spoznali pasjo disciplino dog dancing in za konec smo se zapodili na agility poligon. Gostja Liliana Ferrari Bruno nam je pripravila dve odlični točki in na koncu povedala nekaj o nastanku in razvoju discipline ter o tem kako danes potekajo tekmovanja v tej disciplini. Zaupala nam je, da se letos prvič odpravlja Italijanska reprezentanca na evropsko prvenstvo v plesu s psom, ki bo v Avstriji.

Poletno dogajanje smo zaključili prvi vikend septembra, s tradicionalno prireditvijo »Dan odprtih vrat«, kjer se predstavijo različni pasji športi in discipline, spoznamo delo psov terapevtov in se še zadnjič družimo, preden pričnemo pasje šolsko leto. Letos so se nam predstavili Blazno plesni z novo plesno točko, disciplina Rally Obedience, Zavod PET in agility. Za vse nastopajoče sta darila pripravila Husse in Zelišča Cvetka.

Zanima me, ali ste se udeležili katerega od dogodkov in ali bi si želeli tudi v prihodnje, da bi se v poletnih mesecih družili in spoznavali različne teme. Napišite mi vaše videnje poletnih dogodkov, saj bom tako lažje oblikovala dogajanje v Blazno blatni pasji šoli.

Več fotografij najdete na: Blazno blatno FB strani

Kliknite tukajPrijavite se
na novice