Ravnokar sem nazaj z agility treninga in ker megla vztraja na obisku že nekaj dni, imamo dobesedno, blazno blatni poligon. To pomeni, da me je po treningu čakalo tuširanje psov in čiščenje opreme. Kot že naslov pove, se bomo posvečali osnovni opremi, ki je potrebna za vsak trening, ne glede na letni čas, lastnosti psa ali vodnika ter njun nivo dela.

Pa začnimo z vodnikom, ki nujno potrebuje telovadne z dobrim oprijemom in to ni nekaj kar bi prišlo prav samo v slabem vremenu, ampak vedno in dober oprijem pomeni, da ne boste pri vsaki nenadni spremembi smeri ali hitrosti, pristali na tleh. Sama razmišljam tako, da je boljša investicija v dobro obutev, kot poškodba in vsaj 14 dni brez treningov. Nikoli nismo povsem varni, ampak kakovostna obutev bo spremenila veliko.

Če ste dolgolaska ali dolgolasec, prosim poskrbite, da bodo vaši lasje pod kontrolo. Elastika, sponke, trak ali obroč, karkoli samo poskrbite za vaše oči. Ja, prav sem napisala, oči. Brez spetih las, se namreč pogosto dogaja, da je pogled na progo oviran. Običajna »nesreč« v takšnih primerih je, da se vodnik zaleti v kakšno oviro, na udaru so skoki in tuneli. Kako krotite dolge lase, je prepuščena lastni presoji. Še nasvet za bolj pozabljive, predlagam vam, da imate v nahrbtniku za obiskovanje agility treningov, vedno dodatno elastiko in kakšno sponko.

Pa še en nasvet, vedno pridite na trening v udobnih oblačilih, ki vam jih ni škoda, saj na koncu treninga ne boste več čisti. Imamo pa zato na Blazno blatnem poligonu wc kabino, ki velikokrat služi za preoblačenje. Tako boste na vašo naslednjo aktivnost, odšli urejeni in čisti.

Če ima pes rad igrače, jo nujno imejte s seboj. Mogoče smo se na urah socializacije nagibali k uporabi cufe oz. vlečke. Na agilityju velikokrat pridejo prav žogice, lahko tudi žogice z ročajem in tako imate dva v enem. Najdite igračo s katero bosta OBA zadovoljna. Potrebujemo tudi kakšen res poseben priboljšek, saj se pri nekaterih vajah bolje obnesejo kot igrača.

Voda! Mogoče jo bosta v zimskem času porabila manj, v poletnem več, ampak naj bo vedno z vama. Na čisto vsakem treningu ali tekmi agilityja.

To je mojih pet točk o nujni osnovni opremi na agilityju. Seveda rabita tudi povodec, vrečke za iztrebke, posodico za vodo in še bi se našlo, ampak z zgoraj opisano opremo boste imeli lepši in boljši trening. Več o agilityju, si lahko preberete tukaj

V pasji šoli Blazno blatno nudimo začetni, nadaljevalni tečaj in tečaj za tekmovalce. Več o njih si preberite tukaj.

Agility oprema

Kliknite tukajPrijavite se
na novice