Blazno blatna pasja šola ima pasjo učilnico na prostem, ki jo čisto premalo omenjam. Prejšnji vikend sem s skupino mladičkov in njihovih vodnikov obiskala blazno družabno učilnico in medtem, ko sem zavzeto razlagala čemu služijo igrala, sem na sebi čutila, vse polno začudenih pogledov tečajnikov. Zdelo se jim je, da pretiravam, da en preprost predmet, res ne zmore pomagati pri vsemu naštetemu. Takoj sem vedela, to je to. To temo moram deliti na blogu.

Naj zgodbo z mojimi tečajniki zaključim. Po predstavitvi vseh igral sledi praktično delo in šele takrat vidijo vodniki kako se povedana teorija zlije v prakso. Pasji možgančki so na tej uri delovali veliko bolj raziskovalno in samostojno ter sprejeli različne dražljaje iz okolja. Ura je bila zanimiva tako za mladičke, kot njihove lastnike, ki so dobili še veliko novih idej kaj in kako naj spoznavajo s svojimi štirinožnimi prijatelji.

Zakaj je blazno družabna učilnica na prostem posebna? Narejena je iz recikliranih materialov. Igrala so primerna tako za mladičke kot odrasle pse, saj pomagajo pri spoznavanju in privajanju na različne dražljaje iz okolja. Igrala se vsako leto dopolnjujejo in tudi letos bom dodala še kakšen nov pripomoček ter izboljšala obstoječe. Kot sem že povedala, so igrala pripomočki, ki lahko pomagajo psu spoznavati svet, če imamo znanje in informacije o njihovi uporabi. Prav zato z vsakim začetnim tečajem obiščemo pasji park in s pravim planom psom omogočimo, da pogumno zakorakajo skozi vaje. Pasji park, ali kot ga sama rada imenujem, pasja učilnica, omogoča veliko raznolikega dela in prav zato se vsi Blazno blatni učenci radi vračajo vanjo.

Kot vsak prostor ima tudi pasji park svoja pravila. Sproščena pasja učilnica je veliko več kot pasji park, saj se tu vodnik in pes lahko samostojno srečujeta z igrali in vadita brez povodca, prostor je namreč ograjen. Vedno je v bližini nekdo, ki vam lahko priskoči na pomoč, s kinološkim znanjem. Obiščete nas lahko sami z vašim kosmatincem ali s skupino prijateljev, ki imajo pse. V drugem primeru, se igrala po delu umakne, saj le tako zagotovimo igrivim psom veliko prostora za sproščeno druženje.

Kliknite tukajPrijavite se
na novice