Ko je vaš pes res povezan z vami, vam ne povzroča težav na sprehodih in je odličen spremljevalec, se zdi, da ni več potrebe po napredku in izboljševanju odnosa z vašim psom. Pa je res temu tako?

 

Tako mi sami kot psi, se spreminjamo, se učimo in izpopolnjujemo. Bi bilo nam všeč, da bi za vedno živeli enolično? Niti ne. Prav tako imajo psi radi nove naloge in izzive. Zato sem v letu 2014 predstavila nov tečaj Blazno učeni, katerega namen je predvsem zaposliti psa na razgiban način ter spoznati več o temah, za katere si običajno ne vzamemo dovolj časa. Ena takih tem je masaža psa, ki je pomembna za povezavo s štirinožcem, zgodnje prepoznavanje tesnih sprememb in še več izveste na tečaju Blazno učeni.

Če imate res trdno voljo, lahko sami naredite plan in vsak teden s psom počnete nekaj zanimivega, ga naučite novih veščin ali mu pomagate spoznati nove situacije. Veliko lažje pa je, če imamo pri tem še nekoga, ki nas vzpodbuja in nam pomaga skozi vse zagate. Najlepše pa je, ko se z izzivom spopade cela skupina, ki se dobi enkrat tedensko in z željo, da vsi čim bolj napredujejo v znanju in poznavanju svojega psa.

Kliknite tukajPrijavite se
na novice