NOVOPEČENA MAMICA POGREŠA SVOJEGA PSA

Na večer, ko so popadki dajali vedeti, da je prišel čas, da se naša družina poveča, preden sem odšla v porodnišnico, sem zbrala moči, da sem se sklonila h Gubi (ta je že mirno spala), jo poljubila in razložila, da ko se naslednjič vidiva, bo imela sestrico ali bratca. Vedno sem se hecala, da je Guba moj prvi otrok.

Naslednji dan sem imela še eno punčko več. Morda bi se naslednjega priznanja marsikatera novopečena mamica sramovala, a želim to izpostaviti: pri vsem navalu čustev, je mene še pestilo dejstvo, da sem pogrešala Gubo in na telefonu gledala njeno sliko. Ko naju je mož obiskoval v bolnici, sem vedno najprej vprašala po Gubi. Na srečo je bilo vse v redu, ker je bila vajena biti tudi brez mene. Svoji deklici pa sem pripovedovala o starejši sestri, ki jo čaka doma.

 

KO PRIDEŠ DOMOV, PADEŠ NA REALNA TLA

In prišel je dan soočenja – Guba bo spoznala novo družinsko članico. Nisem vedela, kaj bo, kajti na vonjave, ki jih je mož prinašal iz porodnišnice, se ni odzivala. Pa tudi ko smo prispeli domov in je lupinico nesel mož, je veselo mahala z repom. Vse dokler… Čez nekaj trenutkov sem dojenčico prijela jaz in jo dala povohati Gubi – povesila je ušeska, se obrnila proč in odšla pod kuhinjsko mizo. Ne spomnim se več, kako sem se počutila takrat. Vem pa, da sem si rekla, da moram ohraniti »trezno glavo« in postopoma bo boljše.

 

PRVI SPREHOD

Že prvi dan smo zvečer vsi šli na kratek sprehod; mož je peljal voziček, jaz pa Gubo. Sprehod je bil krajši. Guba ni kazala nobenega spremenjenega vedenja – še vedno je sosedovi čivavi dala vedeti, da ni lepo, ker laja, se vznemirila zaradi mačk, ki označujejo njen teren in preverila, kdo ji je v travi pustil »ljubezensko« sporočilo.

 

TRIKCI, TRIKCI IN POSLUŠNOST

Naslednji dan sva šli zjutraj sami na sprehod. Vsak dan sem se potrudila, da sva vsaj enkrat sami šli ven. In tu se je pokazalo, kako so se nama obrestovala vsa leta šolanja, pa še izpit iz poslušnosti po programu BBH. Vse trikce, ki sva se jih naučili v pasji šoli Blazno blatno, sva ponovili večkrat na dan: kdo je šef, obrat okoli svoje osi, plazenje, hoja pod korakom med nogami, dajanje tačke ali petke, obrat na tleh, prinašanje določenih predmetov. Dodali sva tudi vaje poslušnosti: počakaj na prostoru, sede, pridi na odpoklic, hoja poleg in še druge, ki sem se jih spomnila. Obenem smo poskrbeli, da je Guba imela več ležišč po hiši, tako se je sama odločila, koliko miru potrebuje.

 

Kliknite tukajPrijavite se
na novice