Vprašanje v naslovu, ni vezano na letni čas ali dneve v tednu, ampak na kakovost odnosa z vašim psom. Če res skrčim svoje misli na en stavek, bi bil moj odgovor: »Preden se pojavijo težave.«

V idealnih razmerah bi priporočala, da po dveh tednih spoznavanja z vašim novim štirinožnim družinskim članom, pričnete obiskovati primeren program v vam najljubši pasji šoli. Vedno ni mogoče narediti vse po planu in tudi za obiskovanje pasjih šol, se odločamo različno. Da bo vaša odločitev o obiskovanju pasje šole lažja, sem napisala pet točk, ki se mi zdijo pomembne za dobro socializacijo psa.

Spoznavanje psov in ljudi

Ljudje in psi smo družabna bitja in tečaj obojim omogoča druženje. Zgodnje spoznavanje vrstnikov je dobro za pasjo komunikacijo, tako kot se mora pes naučiti komunicirati z nami, mora vaditi tudi komunikacijo s svojimi vrstniki. Dobro je, da naš pes na tečaju spozna različne ljudi in razvije primeren odnos do njih

Skupinsko delo

Delo v skupini se mi zdi vedno prednost, saj se na enem mestu zberejo res različni repati in kosmati, kratkodlaki, majhni in veliki psi. Prav tako boste sami imeli družbo drugih vodnikov in videli boste, da gredo vsi skozi podobna obdobja. Po drugi strani je vsaka učna ura v skupini dobra vaja privajanja na motnje. Saj se mora pes osredotočiti na vas in čim bolje sodelovati z vami, ne glede na to, kaj počnejo vajini sošolci.

Program primeren starosti psa

Pomembno je, da je delo s psom razdeljeno v manjše, obvladljive naloge, skozi katere bosta vi in pes postala bolj povezana. Po drugi strani je odlično, če je tečaj, ki ga boste obiskovali, prilagojen starosti vašega psa. Program za pse stare do pet mesecev vsebuje, v Blazno blatni pasji šoli, iste osnove kot program za najstnike, ampak razlika je v pristopu, zaporedju vaj in dolžini treningov.

Kliknite tukajPrijavite se
na novice