Leto prehaja v zadnje mesece in to pomeni, da se je tekmovalna sezona agilityja zaključila. Uspehov je bilo v tej sezoni res veliko in pod uspeh ne štejem samo prva tri mesta, ampak tudi narejene pogoje, čiste teke in odlično vodenje. Rezultat ni vedno pokazatelj uspeha. Zame je uspeh posledica odličnega sodelovanja s psom. Ko gresta vodnik in pes skozi progo kot eno in ko zaupaš psu in on tebi. Preprosta definicija, ki jo je kdaj tako težko uresničiti. Skozi moje oči je uspehov blatnežev ogromno, saj so s treningi in tekmovanji, preko cele sezone res napredovali. Ampak da zapis ne bo predolg, sem se tukaj omejila na naj rezultate in prehode v višji razred.

Ana in Gaia zmagovalki v A2 medium, na tekmi v Celju.

Pa začnimo na začetku sezone, ko se je končal zimski pokal 2015. Na stopničkah v skupnem seštevku pa je Ana z Gaio zasedla 2. mesto, v kategoriji A1 medium. Za las so stopničke ušle Janji in Maggie, ki sta zasedli 4. mesto v kategoriji A1 small. Martina in Babalu, pa sta v kategoriji A1 large, zasedli 6. mesto.

Z leve proti desni: Janja z Maggie je zmagala v kategoriji A2 small, Brina z Rujem je bila druga v kategoriji A1 small. Odlična rezultata s tekme v Hrušici.

Spomladi so pričele tekme za tri različna prvenstva: večdnevni pokal 2015, pokal Slovenije 2015, državno prvenstvo 2015.

večdnevnem pokalu 2015 je Brina z Rujem zasedla 3. mesto, v kategoriji A1 small, Janja z Maggie pa je v kategoriji A2 small zasedla 7. mesto

pokalnem prvenstvu 2015 sta Brina in Ruj zasedla 5. mesto. Z Vitjanom sva za las zgrešil stopničke in pristal na 4. mestu pokalnega prvenstva, v kategoriji A2 large. Janja z Maggie je v kategoriji A2 small zasedla 7. mesto.

državnem prvenstvu 2015 bilo res ogromno lepih rezultatov v različnih višinah in težavnostnih kategorijah. Brina in Ruj stav kategoriji A1 small zasedla 4. mesto. Zlatko z Luno je zasedel v kategoriji A1 large 3. mesto, v isti kategoriji je Alenka z Loony dosegla 6. mesto. Janja z Maggie in Ana z Gaio sta zasedli 7. mesto, prva v kategoriji A2 small, druga v A2 medium. Sama sem v kategoriji A2 large s Fjodorjem dosegla 3. mesto, mali Vitjan, pa je z nekaj odličnimi tekmami skoraj dohitel brata, saj je zasedel 5. mesto.

V tej sezoni so pogoje za prehod iz kategorije A1 v A2 opravile: Janja in Maggie, Ana in Gaia, Martina in Babalu, Brina z Rujem ter Alenka Loony. Blazno agilitaški imamo skoraj vsi kakšen pogoj za A3 in upam, da jih bo v kratkem kdo imel tri ter se odločil za prestop. Brina je tudi letos bila del mladinske reprezentance in se je z Rujem odlično odrezala na evropskem prvenstvu za juniorje, ki ga jetos gostila Češka.

Kot je že iz dolžine zapisa vidno, smo bili Blatneži res aktivni in pridni. Omenila bi še, da redno tekmujemo tudi v tujini. V letošnjem letu smo se največkrat podali k sosedom v Italijo in Avstrijo. Še enkrat čestitke vsem pridnim tačkam in hitrim nogicam!

Zlatko in Luna, sta v seštevku državnega pokala 2015, zasedla tretje mesto v kategoriji A1 large.


S Fjodorjem sva državno prvenstvo 2015, zaključila na tretjem mestu v kategoriji A2 large.

Kliknite tukajPrijavite se
na novice