Fjodor je imel prvega marca rojstni dan in zame je to čisto poseben dan, saj je Fjodor pes, ki sem si ga želela veliko časa, se nanj pripravljala in brez njega, ne bi nikoli pridobila tako široke palete kinoloških znanj, spoznala toliko različnih disciplin od poslušnosti, agilityja, razstavljanja, zganjanja ovc in terapevtskega dela psov. Vsa ta znanja pa mi omogočajo, da lahko pomagam ostalim vodnikom psov, ki bi radi bolje razumeli svojega štirinožca. Praznovanje Fjodorjevega rojstnega dneva je potekalo v dveh delih. Fjodorju pomeni največ čas, ki mu ga namenim, zato mu nisem kupila posebnega darila, ampak raje odtekla z njim nekaj agility kombinacij. Nato sta skupaj z bratom Vitjanom pojedla pasjo torto, zvečer pa je sledila še humana torta, za človeški del družine.

V marcu se je zaključil najbolj mrzel pokal leta – zimski pokal 2015/2016. Letos sem se zaradi moje vedoželjnosti morala odpovedati eni od tekem zimskega pokala, kar pomeni, da so morali biti ostali rezultati toliko boljši. Seveda bi rada marsikaj izboljšala, ampak ponosna sem nase, da sem se znala skoncentrirati na svoje pse, se imeti z njimi lepo na progi, jih pohvaliti ne glede na rezultat in se po končanem teku z njimi poigrati. Rezultati so sledili in Fjodor je v skupnem seštevku osvojil tretje, Vitjan pa četrto mesto, v kategoriji A2 Large. Ko je že govora o Vitjanu, bi ga rada še malo pohvalila. Mali možganček se je na eni od zimskih tekem še posebej dobro odrezal in si pritekel drugi pogoj za višji nivo. Sedaj vsakemu od mojih fantov manjka po en pogoj za prehod v A3.
Več rezultatov zimskega pokala, si lahko ogledate tukaj:

http://www.agility-slo.com/pokalni-rezultati-15006

Za Velikonočni ponedeljek pa smo Blazno agilitaški ponovno dokazali, da je dobra družba bolj pomembna od lepega vremena. Priredili smo si agility trening s piknikom in občasne dežne kaplje nas niso niti malo zmotile. Kljub vsem obveznostim, upam, da bomo v kratkem izvedli še kakšno podobno srečanje. Vedno sem vesela rezultatov, ampak mislim, da nam dnevi, ko si vzamemo čas za druženje bolj ostanejo v spominu.

Barvito in aktivno pomlad vam želim!