Pasji piškoti pridejo na vrsto zadnje čase premalokrat, ampak ker rada razvaja pse z doma pripravljenimi grižljaji, poskušam najti čas za pripravo kakovostnih priboljškov. Deževni dnevi so kot nalašč za pripravo novih zalog pasjih piškotov, saj bom tako pripravljena na pustolovščine v sončnem vremenu in motivacije nam ne bo zmanjkovalo. Učenje novih vaj bo potekalo nemoteno. Tokrat sem preizkusila nov recept za pasje piškotke, ki so primerni tudi za ljudi, uporabljene sestavine so zdrave in okusne.

Sestavine:

  • 2 korenček
  • 1 banana
  • 100 g ovseni kosmiči
  • 200 g polnozrnate moke
  • 50 ml oljčnega olja
  • voda po potrebi

Priprava:

Pečico sem že prej ogrela na 180 °C in nato piškotke pekla 45 minut. Pekač sem namastila in posula z drobtinami, seveda pa se lahko uporabi kar peki papir. Na koncu je nastalo 30 piškotkov, ki so malo večji, tako da se en piškotek lahko razlomi na več koščkov.

Ocena piškotkov:

Ker me zanima kaj jejo moji psi sem enega od piškotkov tudi sama poskusila in iskreno povem, da jih bom v prihodnje spekla več, saj bodo tudi zame odlična malica. Naših pet kosmatih pokuševalcev je bilo zadovoljnih z izdelkom, tako da bo to eden od receptov, ki bodo večkrat v uporabi.

Tokrat sem namesto mesa uporabila sadje in zelenjavo. Če je vaš pes alergičen na kakšno sestavino, seveda prilagodite recept, tako da bo zanj primeren. Glede na to, da se dan ponovno daljša in bomo s psi več zunaj in trenirali, je super če jih občasno presenetimo z novimi priboljški.

Kliknite tukajPrijavite se
na novice