Lanske počitnice smo ponovno preživeli na prostem, saj sva oba s partnerjem navdušena nad kampiranjem. Fjodor in Vitjan gresta z nama, saj sta navdušena plavalca in uživata v druženju na prostem.

Kamp v katerega zahajamo je malo poseben, saj ga obiskujejo srne in to ne samo ponoči, ko preverjajo, če je kje kakšen olupek kumarice in list solate, ampak so postale pogumne in se pritepejo v kamp tudi čez dan. Letos je mene in moje pse čakala posebej težka naloga, saj so imele vhod v kamp slabih deset metrov od šotora, sosedje so jih velikokrat klicali in jih hranili. Po uvodnem šoku, sem zavihala rokave, redno hvalila pse, ko so ostali mirni kljub prisotnosti srn in glasovom sosedov in redno delo se je kmalu poznalo, saj sta imela kmalu »TV Srna«. Niti pomislila nista več, da bi srnjad preganjala.

Situacija pa mi je dala misliti, da se vse delo, ki ga vlagaš v socializacijo psa, se prej ali slej obrestuje. Ko imamo mladička je vsekakor pomembno, da ga naučimo osnovnih povelji, odpoklic in primernega vedenja do ljudi, prav tako pomembno pa se mi zdi, da predstavimo psu različne živali. Seveda srn nisem mojima psoma nikoli predstavila, to bi bil vsekakor zanimiv projekt. Moje pse sem spoznala z različnimi domačimi živalmi ter pticami, ki jih pogosto srečamo v mestnih parkih. Predvsem pa je pomembno, da se kot vodniki naučimo oblikovati vedenja, pravočasno nagrajevati in tako psu pomagati, da bo za okolje nemoteč.

Za konec bi rada rekla, da kljub temu, da smo na počitnicah, moramo poskrbeti za zaposlitev tako pasjih tačk kot možganov. Primerno razporediti aktivnosti glede na vročino in najpomembnejše uživati v družbi našega kosmatinca.

Kliknite tukajPrijavite se
na novice