Ker vročina na Goriškem še kar vztraja in nas preseneča s temperaturnimi rekordi, moram vsak dan poskrbeti za ohladitev mojih štirinožcev. Pogosto jim zamenjam vodo in vedno poskrbim, da je prijetno ohlajena, aktivnosti smo zmanjšali na minimum in sprehod je sedaj obvezno zgodaj zjutraj, ko mi uspe pa gremo tudi do Soče, kjer se vsi ohladimo. Repati in kosmati si zaslužijo malo razvajanj, zato sem zanje pripravila pasji sladoled, ki pa je lahko tudi človeški.

Na spletu sem pregledala nekaj receptov in ker imam rada da so stvari preproste, sem izbrala tudi takšno osnovo recepta. Kot sem napisala pasji sladoled, je odličen tudi za pasje vodnike, saj je super okusen. Sedaj pa k receptu:

Pasji sladoled

Grški jogurt z banano in koščki hruške

Sestavine:

  1. dve banani
  2. grški jogurt (170 gramov)
  3. koščki hruške

Priprava:
Banane sem olupila in zrezala na kolobarčke in jih pretlačila v kašico. Zmešala sem grški jogurt s kašo iz banan. Očistila in narezala sem dve hruški z vrta. V pet plastičnih lončkov (2 dl) sem nalila maso. Vsak lonček sem napolnila približno do polovice in v vsakega dodala še koščke hrušk. Tako pripravljene porcije sem odnesla v zamrzovalnik, kjer so počakale do naslednjega dne.

Pasji sladoled niso pojedli kar nekje, saj si tako posebna hrana zasluži tudi primeren kraj. Odpravili smo se na travnik v senco dreves, kjer je narava poskrbela za prijetnejše temperature. Preizkuševalci so bili nad pasjim sladoledom navdušeni. Smrčke so si oblizovali še dolgo po tem, ko sladice ni bilo več. Njihovo veselje, je navdih, da preizkusim še kakšen pasji sladoled in z vami delim recept.

Kliknite tukajPrijavite se
na novice