Za Veliko noč pečemo in pripravimo veliko jedi za družino in ker so del moje družine tudi štirinožci, sem zanje pripravila praznične piškotke. Ali so jim všeč? Zelo! Njihova pripravljenost za učenje novih vaj, je s pomočjo prazničnih piškotov še večja. Vas zanima recept?

 

Praznični tunini piškoti

Sestavine:

  • 100 gramov tunine
  • 3 čajne žličke zelišč
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 jajce
  • 220 gramov pirine moke
  • 80 gramov mletih lešnikov

Postopek:
Sveža zelišča zrežemo, sama sem uporabila origano in jih skupaj s tunino damo v palični mešalnik. Dodamo še dve žlici olivnega olja in vse skupaj zmiksamo v gladko maso. Prestavimo v posodo in dodamo razžvrkljano jajce ter dobro premešamo. V drugi posodi pripravimo suhe sestavine: moko in mlete lešnike in jih zmešamo z mokrimi. Ko dobimo gladko testo, ga oblikujemo v kroglo, zavijemo v plastično folijo in damo počivati pol ure v hladilnik.

Pečico segrejemo na 180°C. V pekač si pripravimo peki papir. Testo zvaljamo na 8 milimetrov debeline in zrežemo v kvadratke ali kakšno drugo obliko. Izrezane piškotke prenesemo v pekač in jih pečemo 30 minut.

Po pečenju piškotke pustimo, da se dobro ohladijo in jih hranimo v suhem prostoru ali embalaži. Načeloma jih tako lahko shranjujete do dva tedna, ampak verjetno jih bo zmanjkalo že veliko prej.

Vesela bom, če mi sporočite ali ste recept preizkusili in ali je bil vašim kužkom všeč.

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit