Prazniki v decembru so zanimivo obdobje z veliko družabnimi dogodki, drugačnim ritmom življenja in zelo malo naravne svetlobe, ampak toliko več lepimi lučkami v mestu. Če nas decembrsko dogajanja preobremeni se lahko praznično veselje spremeni v decembrsko katastrofo. Seveda si tega nihče ne želi, še posebej lastniki psov, ki ne smemo pozabiti na potrebe naših štirinožcev. Zato sem se odločila, da z vami delim nekaj nasvetov.

Prvič, ne pozabite, da imate psa. Kljub noremu decembrskemu urniku, zagotovite psu redne sprehode, ki ga bodo fizično dovolj utrudili. Ne izpuščajte in krajšajte sprehodov, ampak si vzemite čas, da bo pes imel sprehod kot ostale dni v letu, saj so zanj tudi decembrski dnevi, samo dnevi, ki bi jih rad aktivno preživel z vami. Kljub temu, da na tem blogu postavljamo psa na prvo mesto, bi vas rada spomnila, da tudi nam, ljudem, ne bo škodilo, da se za vsaj kakšno uro odklopimo od vsega prazničnega dogajanja in se podamo v naravo in zadihamo bolj sproščeno.

Moj drugi nasvet glede sprehodov je naslednji, potrudite se, da sprehode opravite izven mesta, še bolje nekje v naravi, kjer ni ne duha ne sluha o nadležnih petardah. Mogoče se boste morali odpeljati iz mesta, ampak vsaka minuta vožnje je vredna miru, ki ga boste užili v z vašim psom. Če ste iz Nove Gorice ali okolice imate nekaj res dobrih možnosti: Kekec, Škabrijel, Sabotin, Sv. Gora, Trnovo, Lokve, Kobalar. Še nekaj nasvetov lahko najdete v prispevku mojih pet najljubših sprehodov.

Kljub vsemu ne pozabite na mentalno delo. Zaposlite pasje možgančke! Na sprehodu ponovite nekaj vaj, ki jih s psom že obvladata. Za praznični cilj, si izberite vsaj en nov trik, lahko več in tako bo pred vami in vašim psom, zanimiv decembrski cilj. Če si boste vsak dan vzeli nekaj minut za delo s psom, bosta novo leto pričakala z novimi znanji. Mogoče nekomu povejte, da boste do izbranega datuma psa naučili nekaj novega, tako boste bolj resno jemali vašo nalogo. Po drugi stani smo Blazno blatni skupnost in lahko na Facebook strani ali Instagram strani objavite kaj boste naučili vašega psa, dnevno lahko z nami delite fotografije vaj, mogoče jih označite z #blaznoblatnotrik, še posebej na Instagramu, saj vam tam, težje sledim, brez označbe fotografije. Če vam socialna omrežja niso blizu, bom vesela fotografij trikov tudi na mail; alenka@blaznoblatno.si

Verjame, da vseh težav s petardami moji nasveti ne bodo odpravili, ampak verjamem, da jih bodo vsaj malo omilili. Predvsem ne spuščajte psa s povodca v mestu, ker nikoli ne veste, kaj lahko vašega psa prestraši in zato zbeži. Bodite razumevajoči, saj je to precej nenavadno obdobje za pse, ki so bitja navade in v tem obdobju je vse drugače kot običajno.

Uživajte v zimskih trenutkih z vašim štirinožcem, saj lahko skupaj uživata kljub krajšim in hladnejšim dnem.

Kliknite tukajPrijavite se
na novice