Prvi vročinski val nas je že dosegel in ker se kužki prav tako kot mi radi osvežijo, sem jim pripravila zmrzlino iz lubenice, grškega jogurta, banane in mete. Nastala je nežno rožnata zmrzlina ali na kratko rozalina, ki je bila všeč vsem trem mojim degustatorjem: Fjodorju, Vitjanu in Mellie.

Sestavine:

  • 2 skodelici lubenice
  • 200g grškega jogurta
  • 1 banana
  • 5 listov meta

Priprava:
Lubenici sem odstranila zeleni del. Rdečo sredico sem razrezala na koščke in očistila semena. Koščke sem položila na pladenj in jih zmrznila za dve uri. Tudi banano sem razrezala na kolobarčke in jih na pladnju, postavila v zamrzovalnik prav tako za dve uri. Nabrala sem pet listov mete, ki sem jih splahnila z mrzlo vodo.

V blender sem dala vse sestavine: grški jogurt, lubenico, banano in meto ter miksala do gladkega. Zmes pride nekoliko tekoča, zato sem jo postavila v modelčke in ponovno postavila v zamrzovalnik.

Kako jo postrežeš?
Zmrzlino lahko naliješ v pasjo posodico in jo ponudiš psu. Ampak zakaj je ne bi postregli na bolj zabaven način? Z njo napolni katero od miselnih igrač. Tako napolnjeno igračo postavi v zamrzovalnik in jo psu ponudi, ko želiš, da se zabava sam. Hladna osvežitev bo trajala veliko dlje!

Imaš hitrega jedca, ki vse pospravi v enem grižljaju? Zmrzlino iz modelčka si želiš ponuditi psu v posodici kot del obroka? Le brez skrbi! Rozalino vzameš iz hladilnika deset minut prej, da se nekoliko odtali, razlomi jo na koščke in pomešaj med ostalo hrano.

Prilagoditve recepta:
Če želiš, da je zmes bolj gosta, lahko uporabiš manjšo količino lubenice, npr. eno skodelico. Banano sem dodala, da je postala zmrzlina sladka in kremasta, ampak lahko jo zamenjaš ali izpustiš. Če mete nimaš v bližini, nič zato, sladoled bo uspel tudi brez nje. Sadje lahko zrežeš dan prej in pustiš v zamrzovalniku čez noč. Kot vidiš, je to sladoled, ki se ga lahko prilagodi, glede na to kaj imaš doma in kako želiš zmrzlino postreči psu.

Končna ocena:
Tudi sama sem poskusila zmrzlino in okus je res svež in saden kot se za ohladitev v poletni vročini spodobi. Pasji preizkuševalci so bili navdušeni in nestrpno so čakali, da zaključim fotografiranje ter da lahko vsak poje svojo porcijo sladoleda. Vsekakor bo rozalina večkrat na meniju.

Kliknite tukajPrijavite se
na novice